Правен балансьор – онлайн достъп до правосъдие

Проектът Правен балансьор – онлайн достъп до правосъдие, развиван от Сдружение “Център за законодателни оценки и законодателни инициативи” цели да създаде онлайн безплатен механизъм при който потребителите ще получават конкретна за казуса си информация относно възможните подходи за решаването на конфликта си и свързаните с това време и разноски.

Стойността на проекта е 83 215,30 лв., предоставена като безвъзмездна финансова помощ по Приоритетна ос № 3 “Прозрачна и ефективна съдебна система” на Оперативна програма “Добро управление” по процедура BG05SFOP001 – 3.0003 „Граждански контрол върху реформата в съдебната система“ за програмния период 2014-2020 г., при съотношение 85% от Европейския социален фонд и 15 национално съфинансиране.

I. Приключи изпълнението на Дейност № 1 по Проект № BG05SFOP001-3.003-079 „Правен балансьор – онлайн достъп до правосъдие” . В тази дейност бе извършен анализ на използването на алтернативни методи за разрешаване на правни спорове в контекста на съдебната реформа.

Резултатите от анализа по Дейност № 1 може да откриете по-долу:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Изтегли тук [859.73 KB]

II. Приключи изпълнението на Дейност № 2 по Проект № BG05SFOP001-3.003-079 „Правен балансьор – онлайн достъп до правосъдие” . В тази дейност бе извършенa съпоставка и оценка на установените и функциониращи инструменти в държави с развити системи за успешно управление на конфликти.

Резултатите от анализа по Дейност № 2 може да откриете по-долу:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Изтегли тук [1.65 MB]

Същите бяха представена и на организирана за целта кръгла маса на тема „Добри чуждестранни практики за алтернативно решаване на спорове“, която се състоя на12.09.2019 г. Презентацията от анализа по Дейност № 2 може да откриете по-долу:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Изтегли тук [1.65 MB]

III. Приключи изпълнението на Дейност № 3 по Проект № BG05SFOP001-3.003-079 „Правен балансьор – онлайн достъп до правосъдие” . В изпълнение на тази дейност бе създаден интерактивен въпросник за независима и безпристрастна оценка на възможностите за решаване на конкретни правни казуси и вариантите за извънсъдебното им решаване – достъпен безплатно на адрес www.balancer.legalsp.eu.

Въпросникът бе демонстриран в рамките на проведено обучение на тема “Медиация и Иновации” през февруари 2020 г.